Lezingen en Films

Op de derde woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur worden er regelmatig interessante lezingen, boeiende films of informatiebijeenkomsten georganiseerd.
(Zaal open vanaf 13.30 uur.)
Hou de plaatselijke kranten en de website in de gaten voor het komend seizoen.
Kosten: € 4,00
(inclusief 1 kopje koffie/thee).


Woensdag 21 maart presentatie van Henk Butink over het oeuvre van Antoni Gaudi

Gaudí is bekend van de organische architectuur in de stijl van het Catalaans modernisme (art nouveau/jugendstil). Barcelona heeft negen bouwwerken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan waarvan er zeven van Gaudí zijn. Alle belangrijke werken van Gaudí komen aan bod. De ontwikkeling/groei gedurende zijn loopbaan wordt duidelijk. Aspecten van zijn ingenieuze en gewaagde bouwconstructies worden toegelicht en hoe de natuur invloed had op zijn werk. Bij de bouw van de Sagrada Familia (1882-2026?) wordt uitgebreid stil gestaan omdat het heel bijzonder is dat wij hetzelfde mee kunnen maken als de middeleeuwer, toen er ook generaties lang aan een kathedraal werd gebouwd. De bouw is meer dan 20 jaar gevolgd en fotografisch vastgelegd.


Woensdag 18 april lezing door Diana Kostman over de Hollandse Meesters uit de Hermitage.

De Hermitage Amsterdam toont van 7 oktober tot en met 28 mei 2018 de unieke tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage, waarin maar liefst 63 werken van 50 Hollandse schilders uit de Gouden Eeuw zijn samengebracht. Hieronder zijn 6 topstukken van Rembrandt. Na hun aankoop door de tsaren zijn de meeste doeken niet meer in Nederland of West-Europa te zien geweest. In deze lezing krijgt u een voorproefje van wat er in het museum wordt getoond en wordt u uitstekend voorbereid op een bezoek aan de tentoonstelling.