Exposities

Maak kennis met de kunstenaar
Het zelfportret van Henk Storm met kapiteinspet doet vermoeden dat hij regelmatig op het water is te vinden. Zeilen doet hij dan ook al ruim 40 jaar, maar de laatste jaren is zijn atelier vaker zijn vaste aanlegplaats geworden.
In de loop der jaren is Henk zijn creatieve ideeën steeds meer gaan uitwerken.
De natuur, het water en allerlei indrukken uit het dagelijks leven inspireren hem steeds weer om die vast te leggen op doek en papier.
De schilderijen en gedichten/rijmelarijtjes op de website, evenals de verhalenbundel Mikado, geven een goed overzicht van zijn werk.
Storm heeft diepe bewondering voor de schilders uit het einde van de 19e begin 20ste eeuw.
Het impressionisme is dan ook een stijl die je in zijn werk regelmatig terug kunt vinden.
Al lijken zijn schilderijen vaak realistisch, compositie en kleur zullen het altijd winnen van uitgewerkte details.
Regelmatig gaat hij nieuwe uitdagingen aan en zo zijn er nu zelfs abstracte werken op de site te vinden.
Toch is er volgens kenners één duidelijke signatuur in zijn werk terug te vinden en dat is de grove toets en gedurfde penseelstreek.
In de afgelopen acht jaar heeft hij een paar honderd schilderijen en tekeningen gemaakt en ruim 130 korte verhalen geschreven. Hij heeft van diverse kunstenaars het vak geleerd en deelt in een open atelier en op de Academie voor Beeldende kunsten zijn kennis met andere kunstenaars.
Voor de expositie in wijkontmoetingscentrum Bellefleur heeft Storm ervoor gekozen de diversiteit van zijn werk tot uiting te brengen. Zo hangen er schilderijen die hij deze zomer in het stadje St Leonard de Noblat in Frankrijk heeft gemaakt, een pointillistisch schilderij, maar ook abstracte werken zoals het schilderij “lichtpuntje”.
Het is zeker interessant zijn website
www.atelierstorm.nl te bezoeken. Buiten een groot aantal schilderijen, tekeningen en rijmelarijtjes zijn er onder de rubriek nieuws ook enkele verhalen terug te vinden.
Als je de facebook pagina Atelierstorm liked, krijg je alle informatie over nieuw werk en exposities te zien.
Deze informatie is ook terug te vinden op twitter @atelierstorm.
Een deel van de tentoongestelde schilderijen is nog te koop. Heb je interesse in een schilderij of wil je alleen wat extra informatie neem dan contact op met de kunstenaar
Henk Storm Tel: 035-526 43 64.
Bellefleur is open op werkdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur. Kom kijken, want zijn werken zijn
zeker de moeite waard!